hur man får allergi lättnad

Vad är sämre nysningar och täppt näsa eller rinnande kliande ögon? För personer som lider av allergisk rinit det elände från olika symptom kan vara invalidiserande. Allergiska symtom kan vara säsongsbunden eller året runt beroende på provocerande faktorer. Svårighetsgraden av symtomen kan också mycket varierande. Lyckligtvis för allergiker är det möjligt att få allergi lättnad! Eftersom vi förstår vad ofta utlöser allergiska symtom finns en mängd olika behandlingsalternativ som finns. De flesta behandlingsalternativ fungerar bäst om kombineras och användas regelbundet för att förebygga allergiska symtom innan de börjar. Vilka alternativ som är mest effektiva för att hjälpa till att få allergi lättnad
1
Practice undvikande terapi. . . Försök att lista ut vilka yttre faktorer leda till att dina allergisymtom sedan göra ditt bästa för att eliminera dessa faktorer från ditt liv.
2.
Stanna inomhus under allergi säsong. De allra flesta allergiska symptom utlöses av träd, gräs, växter och ogräs pollen.
3.
Minska interiör och mögel i ditt hem. Håll luftfuktigheten mellan 35 och 40 procent. Håll badrum väl ventilerat.
4.
Håll inomhus husdjur tvättas och och tränas. Inte bara kan sin päls utlösa allergiska symtom men kan bära utomhus allergi utlöser i hemmet också.
5.
Håll ditt hus dammfri. Damm inomhus är en blandning av allergisk skräp som ofta provocerar allergiska symptom. Ta det extra steget för att ha din värmeledningar rengöras årligen för att få maximal allergi lättnad.
6.
Köp en bärbar luftrenare eller filtreringssystem. En större hela huset Enheten kan installeras på din ugn också. De flesta av dessa system använder antingen spärrfilter eller en elektrisk laddning för att ta bort luftburna allergener.
7.
Att få den snabbaste allergi lättnad ta ett oralt antihistamin piller såsom difenhydramin eller chlorophenaramine. Båda finns tillgängliga utan recept och arbeta snabbt. Om någon är för sederande försöker sedan en andra generationens antihistamin såsom loratadin eller cetirizin.

Tips och varningar


 • Om dessa enkla behandlingar inte ger tillräcklig allergi lättnad då gå och se din läkare. Det finns en rad olika receptbelagda läkemedel med nasal steroid spray, hämmare leukotrien och orala antihistaminer som kan vara till hjälp.
 • Om du har troget använt receptbelagda läkemedel utan allergi lättnad än är det dags att få remiss till en allergolog för allergi tester. Beroende på din allergi utlöser du kan vara en kandidat för immunterapi.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.