nickelallergi behandling

Nickelallergi är en känslighet för metallföremål eller ämnen som innehåller nickel som smycken, blixtlås, mynt, bestick, nycklar och gem. Begränsning av exponeringen för ämnen som innehåller nickel är effektiva för att minska reaktioner

Symtom

nickelallergi resulterar i aktuella symtom på klåda, upphöjda bulor, missfärgning av huden, blåsor och torr hud på grund av kemiska histamin utsläpp som orsakar huden att svälla.

Diagnos

Nickelallergi diagnostiseras genom en hud lapptest som utsätter en person för nickel genom att placera små mängder av allergen på huden för att testa för en reaktion.

OTC-

nickelallergi kan behandlas hemma med over-the-counter orala antihistaminer såsom Benadryl som minskar inflammation i huden som orsakas av histamin produktionen.

Aktuell Rättsmedel

Aktuellt kortikosteroider som innehåller hydrokortison kan lotion som calamin och våta kompresser vara appliceras på huden för att lindra klåda och blåsor.

receptbelagd behandling

Läkare kan förskriva kortikosteroid salvor, prednison och orala antihistaminer såsom Allegra att lindra kronisk hudirritation i måttliga till allvarliga fall.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.