pollenallergi tips

Pollen, som beskriver små partiklar som är tänkta att gödsla växter, släpps från träd, ogräs och gräs. Men på våren och sommaren, slutar pollen drabbar upp många människor, som utlöser en säsongsbunden allergi. Eftersom pollen är windborne är det den mest utbredda av alla allergener, enligt forskare vid MedicineNet. Det kan svårt att undvika pollen allergi, men det finns förslag som du kan vidta för att minimera ditt elände

 


 

Funktioner

En pollenallergi är också känd som allergisk rinit eller hösnuva, och det orsakar säsong symtom. Det är den vanligaste typen av allergi och drabbar en av fem, enligt American Academy of Family Physicians. Om du är allergisk mot pollen, kommer din kropp frisätter histamin, vilket är hur kroppen försvarar sig mot pollen. När histamin släpps, det orsakar symtom på hösnuva-klåda, nysningar, hosta, halsont, rinnande ögon och rinnande eller täppt näsa. Symtom kommer att förvärras under varma, torra dagar då pollen är windborne. När det regnar, pollen tvättar på marken.

Förebyggande

En sak du kan göra för att förebygga hösnuva är helt enkelt undvika pollen. Undvik att gå ut och torra och blåsiga dagar. Duscha innan du går till sängs för att tvätta bort allergener i håret och på huden. Väl inne, hålla fönstren stängda och använda en luftkonditionering.

Behandling

Det finns olika mediciner du kan ta för att behandla din hösnuva symtom. Antihistaminer kommer att minska din nysningar och rinnande näsa. De är hjälpsamma innan du utsätts för pollen. Du kan få piller, såsom Zyrtec eller Claritin eller nässpray. Decongestants lindra nästäppa. Du kan hitta dem i piller, droppar näsa eller sprayer, såsom Sudafed.

Nässprayer-Cromolyn natrium (NasalCrom) är bra om du använder den innan exponering för pollen och kan förhindra din allergiska reaktion. Nasal steroid sprayer är användbara för människor med kroniska symptom och kräver recept. De minskar din reaktion på din nasal vävnader. Ögondroppar kan förskrivas för kliande och rinnande ögon. Allergi skott kan användas om andra läkemedel inte fungerar. De kommer att hjälpa till att minska din känslighet mot pollen över tiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.