allergi mot cederträ

En ceder allergi eller feber orsakas av pollen i Ashe enbär träd, huvudsakligen i Central Texas. "Cedar feber vanligtvis toppar runt januari, men varje år är lite annorlunda", enligt juni Niblett, RRT, vid Seton Astma Center som finns på Dells Children's Medical Center i centrala Texas

Symtom

Symptomen på en ceder allergi inkludera kliande, rinnande ögon, rinnande näsa, halsont och huvudvärk. Det kan också finnas problem med andningen på grund av instängdhet i näsan.

Behandling

Du kan behandla en allergi mot pollen cederträ med antihistamin och avsvällande medel. Några av dessa behandlingar kan köpas över disk.

Förebyggande /Lösning

Hem luftfilter hjälpa till att rensa luften i hemmet från pollen. Håll fönstren stängda så mycket som möjligt och undvika utomhus när pollen räkningen är hög vilket är typiskt på morgnarna.

Diagnos

Att en allergolog på ett allergitest kommer att avgöra om du har en ceder allergi. Detta innebär ett hudtest där allergenet förs in i huden och mätas någon reaktion, enligt American College of Allergy, Asthma Immunology.

Varningar

Människor med astma som har allergier mot ceder bör ta extra försiktighet. Samma ämnen som orsakar allergier kan också utlösa astmasymtom, enligt DrJames Li, en Mayo Clinic allergi specialist.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.