kall & allergi lättnad

Allergier är en av de vanligaste sjukdomar människor i alla åldersgrupper och kön möter. Allergier varierar från bronkialastma till hudsjukdomar till en rinnande näsa, nysningar, kyla eller andra typer av andningsproblem. Enligt Hälso-och sjukvårdssystem vid Virginia College, uppskattningsvis 22 miljoner amerikaner lider av en eller annan form av allergi under sin livstid när de utsätts för allergener. Förkylningar, å andra sidan, är också vanliga men orsakas av exponering för ett virus i motsats till av allergener.

Relief

För att hitta befrielse från förkylningar och allergier, identifiera om du har en förkylning eller allergi. . Även om det finns många likheter mellan symtom på förkylning och allergier, skiljer sig bakomliggande orsaken till symtomen. När symtomen orsakas av allergier, kommer de att minska när du får bort från utlösare. Därför måste du avgöra vad problemet är. Om du befinner dig med symptom vid vissa tider men inte andra, är det mer sannolikt att allergier. Om dina symtom komma plötsligt utan någon förändring i klimatet, kost eller miljö, kan problemet vara mer benägna att vara förkyld.

Allergitester

Om du tror att dina symptom är orsakade av allergier, en läkare som kan bestämma orsaken till problemet med hjälp av ett diagnostiskt test. När du vet vad som orsakar dina symtom, kan du försöka undvika dessa triggers. Till exempel, om du har säsongsbunden allergi, kan du försöka att stanna kvar under pollensäsongen.

Allergitester kan innebära ett blodprov, ett test där du utsätts för olika allergener och utlöser och läkaren kontroller för att se om din hud reagerar, eller ett livsmedel-dieten för att identifiera födoämnesallergier.

Behandling

Övertagande receptfria läkemedel kan även behandla både allergier och förkylningar. Även om dessa läkemedel inte kommer att bota antingen en förkylning eller allergi, kan de lindra symptomen. Gemensamma linjer av behandlingen inkluderar nasala kortikosteroider, decongestants, antihistaminer och icke-steroida nässpray. Huskurer inklusive frukt och grönsaker, vitlök, nässlor, lime, ricinolja, bananer, grönsaksjuice och echinacea är också bra alternativ för att behandla förkylning eller allergi symtom eller för att stärka immunförsvaret för att hjälpa din kropp att hantera förkylningar och allergier.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.