vad är orsakerna till läggdags allergi attacker?

Allergier strejk ofta säsongsmässigt, plågar dig med irriterande symtom såsom hosta och nysningar. Du kan även vara benägna att allergier under natten, inom helgedom ditt hem

Allergier

Allergier orsakas av en överreaktion av ditt eget immunförsvar att vissa allergener, såsom damm, mögel, pollen och sällskapsdjur ilska. Den resulterande irritation kan orsaka nysningar, rinnande ögon, hosta och till och med lunginflammation, som vanligtvis kallas astma.

Dammkvalster

Du kan ha en allergi attack under natten om du är allergisk mot dammkvalster. Sängkläder (madrasser /linne) presenterar en idealisk miljö för kvalster att blomstra. Områden där det samlats damm i enlighet med exempelvis sovrumsmöbler eller i sovrummet mattor, kan lägga till din nattliga allergisk reaktion.

Mold

Enligt Mayo Clinic, luftburna sporer koncentrationerna är som högst på natten. Om du har en allergisk reaktion på mögelsporer, bör du hålla fönstren stängda på natten.

Pollen

Under tider när pollen räknas är höga, kan luftburna pollen blåsa in i ditt sovrum och orsakar natten allergi attacker. Är det viktigt att stänga ditt sovrumsfönster för att hålla allergener från att komma in sovrummet.

Förebyggande

Du kan minska nattliga allergi attacker genom att sova med stängda fönster, tvätta sängkläder varje vecka, med hjälp av en avfuktare, utnyttja damm -bevis omslag för dina kuddar och madrasser, ta bort mattor i sovrummet, och dammsugning och damning ofta. Om du har husdjur, är det lämpligt att hålla dem utanför ditt sovrum i syfte att minska djuravfällningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.