hur man ska behandla sömnlöshet genom kost

Ett av de enklaste sätten att bota Sömnlöshet är genom kosten. Nedan finns några av de mer effektiva förändringar att göra i din kost som kan hjälpa till att bota sömnlöshet
1.
Öka ditt intag av kalcium och magnesium. Brist på någon av dessa kan leda till sömnlöshet. Lägg till fler gröna bladgrönsaker till din diet, anser havre, mandel, valnötter eller ta dem i kompletterande form.
2.
Ät mat som innehåller mycket tryptofan till middag. Tryptofan är en kemikalie som stimulerar serotonin, som hjälper dig att somna. Vissa livsmedel som innehåller mycket tryptofan kalkon, kyckling, tonfisk och sojaprodukter.
3.
Ät mer långsamma kolhydrater. Komplexa kolhydrater är avslappnande och hjälper dig att sova, speciellt när ätit på kvällen eller som din sen natt mellanmål. Komplexa kolhydrater innehåller fullkorn såsom brunt ris eller pasta.
4.
Öka ditt intag av B-komplex vitaminer. B-komplex vitaminer är viktiga för god sömn. Öljäst är särskilt hög i B-komplex vitaminer och kan strös över en sallad eller tas med ett glas vatten innan sängen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.