hur man skräddarsydd en CPAP mask

CPAP (eller kontinuerlig CPAP) terapi är den vanligaste behandlingen för sömnapné, en potentiellt allvarlig sömnstörning som andas upprepade stopp och starter.

en CPAP maskin är en liten maskin är ansluten till slang och en mask som passar över näsan och /eller mun. Det pressar in luft i dina luftvägar och gäller tryck för att hålla dina luftvägar öppna och hålla dig andas normalt genom natten.

Det är viktigt att din CPAP mask passa väl för att förhindra att luft läcker ut från masken. En nyare gel-typ mask som Respironics har en mjuk, flexibel skal och gelkudde med en smidig tråd gjutna i skalet som tillåter dig att forma masken för att passa ansiktets konturer. Det är viktigt att du mäter din ansikts strukturer lämpligt att få en trivsam och anpassad passform
1
. . Fråga din läkare distributionsföretag, andningsterapeut eller läkare för att hjälpa dig att ta mått för din anpassade mask om du är ny med att använda CPAP-behandling. Din medicinsk distributionsföretag kan också ge dig utrustning installation och support efter försäljning.
2.
Ta mått för din anpassade CPAP mask. Mäta längden från mitten av eleven i ögat mot undersidan av näsan. Föreställ dig att en horisontell linje går från botten av näsan, under ögat. Detta är den punkt där du mäter rakt ner från din elev. Spela in denna mätning på en bit papper så att du kommer ihåg det.
3.
Åtgärd bredden på bredaste punkten näsan (den plats på näsan som är bredare än det vila). Spela in denna mätning så att du kommer ihåg det.
4.
Beställ en mask som bäst motsvarar dina mått. Tänk på att det är bäst att ha en något större CPAP mask än ett som är för litet.
5.
Beställ en Petite Mask om din längd och breddmått är 1 u00BD , inches, en liten mask om din längd är 1 5 /8 inches och din bredd är 1 u00BD inches, en Mellan Liten mask om din längd mätningen är 1 u00BE inches och bredd är 1 u00BD inches , en Medium Mask om din längdmått är 2 inches och din bredd är 1 5 /8 inches, en Medium Wide Mask om din längd är 1 u00BE inches och bredd är 2 1 /16 inches, ett stort Begränsa Mask om din längd är 2 7 /16 inches och din bredd är 1 u00BD inches, och en stor mask om din längd är 2 7 /16 inches och din bredd är 1 7 /8 inches.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.