muskel obalans med ryggraden skador

Som ett resultat av någon skada, kan muskel obalans uppstå för att motverka skador och försöka kompensera för det skadade området. Ryggrad skador kan ha samma effekt, eftersom det finns många muskler i samband med ryggraden stabilitet

Definition

En muskel obalans är helt enkelt när en muskel eller muskelgrupp, måste överkompensera och arbeta hårdare på grund av andra muskler inte arbetar hårt nog. Genom att arbeta dubbelt så hårt för att göra samma uppgift kan en muskel bli större och starkare, medan en annan blir mindre och svagare.

Spine

din ryggrad består av 33 kotor, tillsammans med invertebral skivor, korsbenet och svanskotan. Det finns en stor och komplex muskel grupp som hjälper till att stödja ryggraden, rygg och nacke. Med alla dessa delar kopplas samman, kan ryggraden vara mer benägna att skada och lida muskel obalans i det skadade området.

Ryggmärgsskada

Muscle obalanser på grund av en ryggmärgsskada är ganska vanligt. Om du drabbas av en ryggmärgsskada, kan det vara från en fraktur eller vrickning av en kota, enligt National Institute of Health. Detta kan nypa ryggmärgen, vilket gör att nerverna inte fungerar korrekt.

Dålig hållning

Dålig hållning är en mycket vanlig muskel obalans med ryggraden. Nackskador kan orsaka din hållning att bli värre på grund av stress sätta på ryggraden för att försöka hålla upp huvudet.

Behandling

Rehabilitering är ett behandlingsalternativ för en muskel obalans på grund av en ryggrad skada. Efter en skada har läkt, bör du försöka att rätta till eventuella muskel obalans du kan ha för att förhindra att ett permanent problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.