varför är din allergi värre med fibromyalgi?

Symtomen vid rinit och sinuit kan vara värre för fibromyalgiker än befolkningen i allmänhet. Rinit är en inflammation i näsan: s slemhinnor och bihåleinflammation är svullnad och eventuell smitta i foder i sinus håligheter

Symtom

Rinit symptom omfattar nysningar, flytningar, nästäppa, kliande näsa och klåda i ögon och mun. Det finns två typer av rinit.

allergisk rinit

Allergisk rinit symtomen orsakas av allergiska reaktioner mot specifika allergener som husdjur ilska eller mögel. När de utsätts för vissa allergener, producerar immunsystemet antikroppar

Nonallergic Rinit

Nonallergic rinit har samma symtom som allergisk rinit. Dock normalt de antikroppar hittades med allergiska reaktioner som inte produceras. Nonallergic rinit utlöses av ett antal miljöfaktorer och allergener.

Betydelse

Enligt Fibromyalgi-symtom. org, 90 procent av fibromyalgi patienter har allergiska symptom och 70 procent har nonallergic rinit. Ingen vet varför allergiska symptom är värre för dem med fibromyalgi, men det är möjligt att ökad nerv känslighet är en faktor.

Varning

Människor med fibromyalgi är benägna att bihåleinflammation och infektion. Därför måste de vara medvetna om sina allergiska symptom och ett nära samarbete med sin läkare för att undvika komplikationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.