verksamhet för förskolebarn med cerebral pares

Enligt det nationella institutet för neurologiska sjukdomar och Strokes, 800. 000 amerikaner har cerebral pares och 10. 000 barn som föds varje år i USA kommer att utveckla CP. . Cerebral pares är en neurologisk sjukdom som utvecklas i spädbarnsåldern eller tidig barndom och påverkar motorik på grund av en hjärnskada som uppstått i livmodern, vid födseln eller strax efter. Det är en permanent störning, inte en sjukdom, och det är inte progressiv. Tidiga insatser är viktigt vid behandling av CP.

Aktiviteter för finmotorik

Finmotorik är de som händer och fingrar, och mindre, mer detaljerade rörelser. Vissa leksaker särskilt bra för att utveckla finmotoriken bygger leksaker, snörning kort och besträngning pärlor. Fingerfärg är en bra aktivitet också, och det kan göras med vanlig fingerfärg, gröt eller rakkräm. Soft modellering är caly ett utmärkt val, och leka med en leksak tangentbord är en bra aktivitet. Kontakta en lokal FN Cerebral pares organisation Om ditt barn behöver särskilda leksaker för att rymma mer allvarliga handikapp, eftersom det finns leksaker lånebibliotek på de flesta områden.

Aktiviteter för grovmotorik

grovmotoriska färdigheter innebär större muskler. För äldre barn, aktiviteter som ridning och simning är bra. Boende kan göras för dem med svårare CP, som stöds medan du simmar eller speciella sadlar eller observatörer medan på hästryggen. Enkla aktiviteter som gungar, betonar de pumpande, är bra. Barn som har svårt att sitta upp på egen hand kan använda speciella gungor. Att spela boll med ett vägt boll, sparka på en boll när du sitter, och gå i trappor hjälpa till att utveckla grovmotoriska färdigheter, liksom skottkärra gå.

tal och språkliga aktiviteter

Tape ett barn prata eller sjunga och spela upp det. Spela smak-test spel-barn smaka sött, surt och beskt saker, och lära sig lämpliga villkor för varje. Helt enkelt blåsa bubblor. Spela ett memory spel-sätta punkter på ett bord, och när barnet inte ser, ta bort en, barnet försöker komma ihåg vad det är. Få biblioteksböcker av barnvisor eller spelar finger och göra dem tillsammans. Fingret spelar kommer också att hjälpa med finmotorik. Dessa verksamheter är lämpliga för barn med varierande svårighetsgrad i sin CP, bara hålla språket vid eller strax över deras komfort nivå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.