är migrän ansluten till sköldkörteln?

Thyroid sjukdom drabbar varje större kroppens funktioner, som sköldkörtelhormon hjälpa till att reglera dem. När din sköldkörtelhormonnivåerna är avstängd, kan du drabbas av biverkningar, bland annat ett ökat antal migrän

Fakta

Migrän kan förekomma oftare eller med intensifieras om du har sköldkörtelsjukdom, enligt Huvudvärk Expert, en webbplats tillägnad behandling av huvudvärk.

Orsak

med sköldkörtelsjukdom inte direkt orsaka migrän, förklarar Huvudvärk Expert. Istället gör stora mängder eller brist på sköldkörtelhormon det svårt att behandla migrän.

Effekter

Hypertyreos, eller överaktiv sköldkörtel, och hypotyreos, även känd som låg sköldkörtelfunktion, kan göra migrän värre, särskilt om du är mer benägna till dem att börja med.

Hormone Typer

Kvinnor är mer benägna att ha sköldkörtelsjukdom och intensiv migrän i samband med det, på grund av olika hormonnivåer, enligt Huvudvärk Expert.

Förebyggande /Lösning

Se din läkare för blod arbete på att utvärdera om din sköldkörtel behandling behöver justeras. Korrekt behandling bör bidra till att minska intensiteten i din migrän.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.