diabetiker muskelsmärta

Muskelvärk är en bindväv som kan uppstå hos personer med diabetes. Medicinska experter vet inte riktigt varför vissa diabetiker är mer benägna att muskelvärk än andra, beroende på insulinberoende diabetes Trust. Men de gör attribut ett antal smärtsamma muskulära sjukdomar till diabetes

Överväganden

Det finns vissa tester som kan utföras för diabetiker att fastställa beloppet av inflammation och muskulös skador. Dessa inkluderar ESR (SR) testet och kreatinkinas testet. Resultaten av dessa tester kan hjälpa läkarna att ordinera olika behandlingar under en diabetespatienten.

Typer

Diabetiker kan ha muskelvärk eller svaghet från vissa muskelsjukdomar, eller myopatier, som orsakas av endokrina eller sköldkörteln störningar. Dessa myopatier tros vara orsakad av en nervsjukdom, eller neuropati, vilket kan påverka en muskelgrupp mer än andra.

Andra typer

Vissa diabetiker är benägna att karpaltunnelsyndrom, vilket orsakar inflammation och smärta i muskler senor i handleden och handen. Ofta är dessa senor utöva påtryckningar på den mediala nerv, som också kan orsaka svaghet och domningar i armen.

Effekter av SMS

SMS eller Stiff mannens (eller personens) syndrom är ett neurologiskt tillstånd som kan orsaka smärtsamma sammandragningar och spasmer i en diabetiker muskler, särskilt i ryggen och övre ben.

Förebyggande /Lösning

Läkare behandlar vanligtvis diabetes muskelsmärtor med anti-inflammatoriska mediciner och muskelavslappnande. Diabetiker kan också lindra muskelvärk genom motion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.