foten lukt som en indikator på sjukdomens

Foot lukt är vanligt förekommande. Den mest sannolika orsaken är överdriven svettning som lockar bakterier. Men foten lukter kan också vara ett symptom på en bakomliggande sjukdom. Oavsett källa, är en stinkande fot alltid ovälkomna

Toxic Shock Syndrome

Punktering foten kan utsätta kroppen för infektioner som toxisk chock syndrom. Som orsakats av Staphylococcus bakterier, inkludera förgiftningschocksyndromet symtom svullnad, hudutslag, diarré, feber och flytningar från såret. Foot lukt är en annan kontrollampa symptom.

Urkärnade Keratolysis

Urkärnade keratolysis orsakas av en bakteriell infektion på huden. Den kännetecknas av gropar i huden på fotsulor av foten som huden förstörs. Den lukt från denna infektion orsakas av svavel biprodukter från bakterier.

Fotsvamp

Termen fotsvamp används för att beskriva någon svamp i skrevet och foten. I sanning är det tinea pedis. Symtomen är klåda, fjällning, missfärgning i huden och mul lukt.

nagelsvamp

svampen påverkar även tånaglar, som producerar en foul lukt. Spikarna kommer ofta visas spröda, eller tjock och räfflad. De kan också bli missfärgade.

Komplikationer

Patienter med autoimmuna sjukdomar och tillstånd som diabetes ska träffa en läkare omedelbart vid upptäckten fot lukt. Svamp-och bakterieinfektioner hos dessa patienter kan snabbt bli ödesdigert eftersom organismer kan lättare köra om kroppen än hos en frisk person.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.