kan du ha en katt skanna utan kontrasten färgämnet?

Beräknade axiell tomografi, också känd som en CAT scan, är en högt utvecklad diagnostiskt förfarande som kräver användning av en kontrast material i flesta patienterna. Andra arrangemang kan göras för patienter som inte kan ta kontrastmedel

Varför Kontrast material används

Kontrast material används för att förbättra kroppens förmåga att visa på detta bilddiagnostiska test

Typ av Kontrast

Det finns tre typer av kontrastmedel som används. en jodbaserat färg som intravenöst injiceras, en kalkhaltig vätska som är intagna , och en ges via ändtarmen som ett lavemang, enligt Medline Plus, bibliotek på nätet av U. S. National Institute of Health.

Som måste ha Kontrast

De flesta patienter måste ha åtminstone en av de kontraster som administreras, men ibland injektionen och drickbara vätskan kommer både att användas.

Vem är undantagen

Johns Hopkins Medicine kommer vidta andra åtgärder för patienter som har myelom eller är diabetiker med njursvikt. Andra försiktighetsåtgärder vidtas med patienter som är allergiska mot jod.

När en katt Scan Nödvändigt

En datortomografi är en mycket avancerad metod som kan användas för att upptäcka cancer, små skador i ben och storlek tumörer och smittsamma massorna, bland annat, säger radiologyinfo. Org.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.