Vilka är orsakerna av nacksmärta & svullnad på baksidan av halsen?

Nacksmärta är ganska vanligt, men det som åtföljs av svullnad på baksidan av halsen är det inte. Dessutom syns hals svullnad tillsammans med smärta kan tyda på trauma eller infektion, om du kanske inte ens vet att du lider av dessa villkor

Neck Pain

Nacksmärta kan vara ett resultat av trauma, kroniska sjukdomar som artrit, sjukdom, felaktig ergonomi, överdriven träning, dålig hållning eller en bilolycka . I sig själv är det inte nödvändigtvis ett allvarligt tillstånd.

Neck Inflammation

hals svullnad kan vara ett resultat av interna inflammation på grund av en autoimmun sjukdom som ledgångsreumatism, samt svullna lymfkörtlar, infektioner eller trauma. Synlig inflammation är mer ovanligt, enligt Dr Rob Gottesman, en Colorado Springs kiropraktor. Detta skulle snarare vara resultatet av en infektion.

Neck smärta och inflammation

Nacksmärta och tecken på inflammation, såsom rodnad, ömhet, stelhet och ömhet vid beröring, kan vara en autoimmun sjukdom flareup, t. ex. från lupus, artrit eller fibromyalgi. Alla nacksmärta med synlig inflammation bör kontrolleras av en läkare, som kommer förmodligen göra en röntgen av det drabbade området för att fastställa en diagnos.

Infektioner

Sinus infektioner kan också orsaka nacksmärta, och Staphylococcus (Staph ) infektioner som påverkar huden kan leda till en böld eller abscess. En av dessa på baksidan av halsen blir röd, öm och visas inflammerad och kan förvärras och spridas till andra delar av kroppen.

Andra överväganden

Den bakre (rygg) nackmusklerna utveckla triggerpunkter, enligt till Valerie DeLaune, Trigger Point Therapy expert. En triggerpunkt mönster i suboccipitals (ovanför öronen) kan orsaka ömhet på skallbasen. I splenius cervicis (baksidan av halsen), skadar det upp baksidan av huvudet och längst ner på halsen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.