hur man använder inspelade böcker i biblioteket för studenter med funktionshinder

Inspelade eller ljudböcker är en tid att spara för en person med normal syn, men för blinda eller synskadade, talböcker är en livlina. För dem med dålig syn eller andra funktionshinder, inspelad böcker hjälpa dem att få samma information som andra gör som tryckt material och hemsida text. Studenter med funktionshinder kan få tillgång inspelade böcker i olika format från både skola och folkbibliotek
1.
Be om hjälp från skolan bibliotekarie. Om du är en high school eller college student och behöver en inspelad version av kursmaterial, kontrollera om din skola har audio versioner av läroböcker, Cliffs Notes och annat material klassen. Vissa bibliotek har tillgång till digitala nedladdningar för mobiltelefoner och iPods från online som gillar Overdrive.
2.
Besök pratar biblioteket. Många städer har ett specialbibliotek för synskadade och rörelsehindrade personer. De erbjuder många olika tjänster, ljudböcker och nedladdningar som inte är tillgängliga med jämna platser. Den Nashville, Tennessee, Talking Library använder frivilliga läsare att tillhandahålla sändningar av böcker och annat tryckt material, som leds till sjukhus och andra platser. Funktionshindrade beskyddare av Los Angeles Public Library kan boka ZoomText, en dator-program som tillhandahåller förstorad text på skärmen och ljud.
3.
Lyssna på DAISY (Digital Accessible Information System), som anpassar tryckt material till ett ljudformat. Till skillnad från grundläggande ljudinspelningar, den innehåller sök och navigering funktioner som tillåter läsaren att gå tillbaka att läsa om någon sida eller mening. DAISY-systemet finns på datorer med speciell programvara, på en CD-baserad bärbar enhet eller på ett Internet-program. Ditt lokala bibliotek kan erbjuda produkter för kassan eller för eget bruk endast beroende på läge.
4.
Reserve talböcker på kassett eller CD. De flesta bibliotek erbjuder fortfarande ljudkassetter och cd-skivor, som kan skickas till ditt hus och återvände till biblioteket via mail också. Chicago Public Library kan du beställa böcker på nätet, och har en vän eller familjemedlem plocka upp dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.