kan du utveckla ärrvävnad från kataraktkirurgi?

Kataraktkirurgi är ett förfarande som utförs för att ta bort ett grumlade linsen (grå starr) från ögat och ersätta den med en konstgjord ersättning. Trots komplikationer av förfarandet förekommer är utveckling av ärrvävnad normalt inte en faktor

Fakta

Enligt Mayo Clinic, kataraktkirurgi är vanligtvis ett öppenvården förfarandet, och innebär implantation av en konstgjord lins i en del av öga kallas linskapseln. I vissa fall är operation som utförts utan implantation av en konstgjord substitut.

Biverkningar av kirurgi

kända potentiella biverkningar av kataraktoperation omfattar infektion, ökningar i tryck inuti ögat, illamående, okontrollerad smärta, vision förlust och utseendet på fläckar eller blixtar i synfältet. Utveckling av ärrvävnad är inte indicerat.

Astigmatism

Ojämn krökning av hornhinnan också ofta sker, och patienter kräver ofta glasögon i efterdyningarna av kirurgi för att korrigera fokusera problem som kallas astigmatism.

Sekundär Förtjockning

I ungefär 20 procent av fallen, patienter utveckla en sekundär förtjockning av linskapseln som medför att vissa visuella molnighet. Detta villkor är enkelt repareras med ytterligare operation.

Suturer

Operation av grå starr ofta kräver användning av suturer i ögat som måste tas bort vid en senare tidpunkt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.