tecken och symtom på anorexi hos medelålders kvinnor

Anorexia nervosa är en ätstörning som kännetecknas av extrem avmagring och ångest om vikt. . Dr Donald McAlpine, en psykiater från Mayo Clinic, hävdar att en medelålders kvinna med anorexia nervosa är mer benägna hjälp med sin sjukdom än en yngre kvinna. Beväpnad med fakta, får du äntligen kunna få henne den hjälp hon behöver och inte vet hur man ber om.

Ständig övning

Bara för att en kvinna har en lite motion varje dag betyder inte att hon är lider av en ätstörning. Men, med flera driver en dag, gör benpress varje gång hon står inför står stilla och slumpmässigt släppa till marken en gång i timmen för 20 sit-ups är driva fram gränserna för normalitet. Också leta efter tecken på själv-domen. Vägning själv hela tiden, fanatiskt kontroll spegeln eller ofta mäta tjockleken på hennes lår kan indikera ett problem.

Bedöma alla

Enligt en artikel postat av Johns Hopkins Medicine, en kulturell besatthet kring vikt har lett kvinnor att tro att återstående tunna kommer att hålla dem unga, vilket leder till ökade fall av medelålders kvinnor med ätstörningar. Kvinnor utsatta för detta tryck att titta på ett visst sätt kommer ofta synpunkter på allas utseende. Om du är orolig för att en kvinna kan ha anorexia nervosa, ha en konversation med henne på en offentlig plats. Om alla andra prångla handlar om hur tjock, smal eller vacker annan kvinna är, det finns en tydlig upptagenhet med utseende.

Mat Obsession

När man tittar på sin gamla, sköra ram matlagning upp en måltid passar för en kung, du kan undra hur du någonsin misstänkt henne för att ha anorexia nervosa. Men många medelålders anorektiska kvinnor älskar att laga stora måltider och går och handlar ofta. När en kvinna svälter sig själv, ofta hon blir besatt av mat på ungefär samma sätt varje person som svälter skulle bara tänka på mat. Dessutom kommer en kvinna med anorexi placera en ritual runt äta. Om hon äter i din närvaro, kan hon ha att äta på ett visst sätt eller i ett särskilt ställe. Om detta mönster ändras, kommer hon hävdar att hon inte kan äta, och att hon inte hungrig.

Major Life stressfaktor

När anorexi framträder, eller återuppstår, hos medelålders kvinnor är det ofta resultatet av ett stort liv förändring. När andra människor skulle uppleva symptom på depression, kan en kvinna med kroppen dysmorphic sjukdom, eller en upptagenhet med utseende, ta till extrema och begränsande matvanor. Dessa förändringar i livet kan omfatta förhållandet bekymmer, frågor föräldraskap, tomma boet syndrom, en förälder dör, problem på jobbet eller ekonomiska kamper.

Fysiska förändringar

En medelålders kvinna med kroppsliga symptom är ofta kunna borsta bort tecknen på anorexia nervosa med påståenden om klimakteriet. Men om andra tecken på anorexi är uppenbar bör fysiska förändringar vara uppmärksam på, t. ex. håravfall, benskörhet, gulfärgning av hud, avsaknaden av en tidsfrist, känslor av att alltid vara kall, fina hår som täcker hennes kropp och förstoppning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.