vad som väntar när man gör en koloskopi prep

En koloskopi är en typ av bildbehandling test göras för att undersöka tjocktarmen, som är den största delen av tjocktarmen. Förberedelse för en koloskopi är ganska okomplicerad, även om det kan börja flera dagar i förväg av testet

Identification

Alla av de åtgärder som behöver vidtas av en enskild patient framför sig koloskopi bör lämnas skriftligen av en läkare eller examinator, enligt Nationella matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer (NDDIC).

Tidsplan

Förberedelserna för en koloskopi kan börja mellan en och tre dagar innan testerna utförs, enligt NDDIC och Medline Plus.

Diet

Nej fasta ämnen bör ätas en gång inför en koloskopi har påbörjats. Enligt NDDIC och Medline Plus acceptabelt vätskor omfatta. Buljong eller buljong utan fett, spända juice, vatten, vanligt kaffe och te, sportdrycker och gelatin

laxeringsmedel eller Lavemang

laxermedel och lavemang bör endast användas som föreskrivet av en läkare för att rensa tarmen inför en koloskopiundersökning, enligt NDDIC.

Mediciner

patienter som tar preparat med järn kommer att uppmanas att sluta ta flera veckor innan testet, och mediciner som är blodförtunnande inte bör tas under flera dagar i förväg, enligt Medline Plus.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.