varför är musklerna runt knät tätt & öm?

Dina knän är den största, tyngsta, gångjärn i din kropp. Eftersom så många muskler i låret infogas i denna gemensamma, kan en mängd faktorer orsakar smärta och täthet runt knät

Muscles

Den stora muskler i låret, insidan av låren och utsidan av låret alla sätt, antingen direkt i knät eller regionen omedelbart omger knäet (se referens 1 ). All verksamhet som innebär ansträngande användning av benmusklerna kommer att generera en täthet och ömhet i låret samt runt knäet.

Senor

Det finns ett stort nätverk av senor som förbinder alla lårmusklerna i områden i och runt knäet. Sila tillfogat någon av senor runt knät också kan dra på motsvarande benmusklerna, skapa täthet och smärta på flera nivåer.

Fluid

vätskeansamling runt knäet kan uppstå på grund av skada eller överanvändning. (Se referens 2) Överskottet av vätska orsakar svullnad, som lägger täthet och smärta runt knäet som också kan kännas i musklerna runt knäet.

Skada

Enligt Mayo Clinic, vanligaste orsakerna till knäsmärta inkluderar påverkan till knäet, monotona rörelser eller överanvändning, vilket gör plötsliga svängar eller pivoterna, dålig landning från ett fall eller hopp, eller degeneration med åldern. (Se referens 3)

Förebyggande

Regelbunden motion och stretching är en viktig förebyggande för knäsmärta. Att hålla musklerna runt knäet stark med viktbärande motion och hålla senor smidig med stretching kan minska smärta och täthet, det kommer även att bidra till att undvika ytterligare skador.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.