Vad är kliniska fynd av Parkinsons sjukdom?

Parkinsons sjukdom karakteriseras av sänkt produktion av dopamin, en hjärna kemikalie som främjar samordnad kontroll av kroppsrörelser. Diagnos av Parkinsons starkt beroende av en klinisk eller fysiska, undersökning av patientens symtom

Fakta

Enligt det nationella institutet för neurologiska sjukdomar och stroke, Parkinsons sjukdom utlöses av död eller försämring av dopaminproducerande celler i ett område i hjärnan som kallas substantia nigra. I sin tur utlöser minskade tillgången på dopamin onormala mönster nerv svar i hjärnan (se referens 1).

Klinisk undersökning

Läkare typiskt diagnostisera Parkinsons genom en sjukdomshistoria och en fullständig undersökning av en patients neurologiska funktioner. Denna kliniska förfarande omfattar en bedömning av patientens förmåga att gå, känsla miljöförändringar och utföra uppgifter som kräver samordning kropp (se referenser 1, 2 och 3).

Kliniska resultat

De tre klassiska tecknen på Parkinsons är muskel styvhet, saktade rörelser och skakningar. Enligt Mayo Clinic, chanserna för en Parkinsons diagnos öka om två av dessa tre kliniska fynden är närvarande (se Referenser 2).

Ytterligare kliniska faktorer

Ytterligare kliniska faktorer av Parkinsons inkludera symtom som visas på en sida av kroppen och skakningar som är mest framträdande när patienten är i vila (se referens 2).

Överväganden

True Parkinsons kan vara svåra att skilja från andra syndrom. Ytterligare test kan behövas före diagnos (se referens 1).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.