Varför är mina öron ekar?

Ekande i öronen kan oroande och obehagligt. Vissa beskriver det som att höra i en tunna. Samma känsla skapas när du ansluter den ena eller båda öronen och prata. Om du upplever örat ekande, det finns en enkel åtgärd i de flesta fall

Funktion

Din öra har fyra interna områden som används för behandling ljud. När något stör bearbetning på något av dessa fyra områden, kan du utveckla en ekande i örat. Din yttre hörselgången, trumhinnan, mellanörat och innerörat måste förbli fria från skräp, vätska och skada för ljud till ljud normal till din hjärna.

Effekter

Den vanligaste ekande människor upplever i deras öron är en när de talar-som du pratar i ditt huvud. Om du hör ett eko från alla ljud, även andra människor som pratar, är orsaken akustiska och kan bero på en allvarlig sjukdom, till exempel en tumör i örat.

Orsaker

Ett ekande i huvudet när du talar orsakas av en blockering i hörselgången eller mellanörat. Öronvax uppbyggd är den mest vanligaste orsaken till öra eko. Andra orsaker är en öroninfektion, bihåleinfektion, vätska i örat eller ett föremål fastnat i hörselgången.

Lösning

Om du får en ekande i öronen mer än tre till fyra dagar bör du kontakta din läkare . Öronvax, öroninfektioner och bihåleinflammation alla lätt kan behandlas. När lider av en infektion, följ din läkare rekommenderade behandling. Om ekot kvar efter infektionen behandlas, kontakta din läkare.

Expert Insight

ekar på öronen är vanligt bland nya användare med hörapparat. Normalt ekot försvinner inom fyra till sex veckor. En felaktigt monterad hörapparater kommer att orsaka eko. Om ekande varar längre än åtta veckor, se din hörsel vårdgivare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.