feminina effekterna av progesteron hos män

Progesteron är ett viktigt hormon som fungerar i samverkan med andra hormoner för att utföra många funktioner i människokroppen. Män överväger progesteron behandling kan vara oroliga att den kommer att få feminisering

Progesteron funktion

Progesteron är föregångare till andra steroidhormoner som testosteron och östrogen, metaboliserande ena eller det andra att upprätthålla balansen. Om du komplettera med progesteron, bör det inte orsaka några feminina drag att utveckla.

Aging Male

Vissa män upplever feminina effekter såsom ansamling av fett och vätskeansamlingar när de åldras, men detta beror på att ett tillstånd som kallas östrogen dominans, enligt John Lee, MD Bioidentical hormonbehandling (hormoner som fungerar precis som din egen) i form av progesteron är en behandling för detta.

Komplettering

Enligt Michael Lam, MD, doser på 6 till 10 mg anses säkra för män som visar tecken på östrogen dominans.

Hur det fungerar

Bioidentical progesteron kommer från vegetabiliska källor. Kroppen absorberar det genom huden och metaboliserar progesteron i hormon som kroppen behöver. För män innebär att det vanligtvis kommer att öka testosteronnivåerna.

Överväganden

Överdriven progesteron användning kan leda till för mycket testosteron. Testosteron som inte kan användas av kroppen kan konvertera till östrogen, som leder tillbaka till feminisering av den ursprungliga östrogen dominans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.