kan du använda Epsom salt för att rengöra ett sår?

Epsom salt eller magnesiumsulfat, kan användas för en mängd olika ändamål. Som sagt, Epsom salt är inte det bästa valet för rengöring ett sår. Det kan dock användas för att främja läkning och lindra sår obehag

Historia

Epsom salt har fått sitt namn från Epsom, England, där den först beretts av vattnet i ett mineral våren runt 1770.

Förberedelser

När du har ett sår, kan du förbereda en Epsom salt blöt för att hjälpa till att lossa stickor och inbäddade insekt stingers, och för att underlätta obehag. Tillsätt 2 koppar Epsom salt till en liter vatten för att göra en Epsom salt komprimera för samma ändamål.

Identifiering

Epsom salt är en kemisk förening. Dess kemiska namn är magnesiumsulfat heptahydrat eller MgSO4 7H2O. Det är en färglös kristall som är formad som en nål.

Funktioner

Epsom salt, huvudsakligen används som laxermedel. Vid förtäring drar Epsom salt fukt till tarmarna, vilket i sin tur hjälper tarmarna flytta.

Fun Fakta

Epsom salt säljs för att användas som ett laxermedel, men det kan användas för många andra ändamål. Till exempel, när den används i trädgårdsarbete kan det hjälpa växter öka produktionen av klorofyll och förbättra fosfor och kväve upptag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.