vad som orsakar släpphänthet i en axelskada?

Slapphet av bogen hänvisar till glapp av mjuk vävnad som omger axelleden. En axel är i allmänhet kallas slappa när utbudet av sina externa rotation med armen på den sida överstiger 80 grader. Slapphet kan påverka skuldrans ligament, senor, muskler och kapsel. Axeln kapsel hänvisar till området för ligament vävnad som omger axeln som ett kuvert. Shoulder slapphet är vanligtvis smärtfri, och är ofta förknippat med idrottsmän som simmare och kannor baseball som normalt kuk sina vapen tillbaka och samtidigt bedriva idrottsaktiviteter.

Orsaker till Axel slapphet

Axel slapphet kan förekomma naturligt. I detta fall en persons kollagen, det protein strukturer som utgör mjukdelar, naturligtvis flexibla. Detta innebär att det skulle vara färre länkar håller fibrerna tillsammans, därför resulterar i mer slapphet. Överanvändning av bogen, särskilt när det gäller idrottare, kan också resultera i slapphet. Idrottare som ägnar sig åt idrottsaktiviteter med mycket upprepande, overhead axel motioner utveckla generellt mer slapphet i deras axlar. Repetitiva overhead rörelser orsakar ledband och kapsel kring lederna axel att lossna. Vissa idrottare är naturligt predisponerade för generaliserad ligamentändringar släpphänthet, vilket innebär att deras organ "leder vanligtvis lösare än den genomsnittliga personens.

Slapphet vs Instabilitet

är det viktigt att göra åtskillnad mellan axel slapphet och instabilitet, som två termer kan lätt bytas ut. I motsats till släpphänthet, är axeln instabilitet ett tillstånd som kännetecknas av smärtsam ökat utbud av rörelse. Instabilitet kan orsaka axeln att glida i sitt uttag, ett tillstånd som kallas subluxation, eller en fullständig förskjutning av axelleden, vilket skulle kräva manövrar akut flyttning. Instabilitet kan uppstå som en följd av en enda traumatisk händelse eller upprepad stress på grund av överanvändning. Idrottare med ligamentändringar släpphänthet är benägna att ha flera riktningar subluxation.

Riskfaktorer

Överdriven axel slapphet sätter individer löper en ökad risk för skuldra instabilitet och oro. Personer med slappa axlar uppmuntras därför att ofta delta i gemensamma styrkeövningar, särskilt om de är atletiska. Personer med för mycket axel ger bör också söka rådgivning innan de deltar i idrottsaktiviteter som skulle kräva repetitiva overhead rörelser.

Generaliserad slapphet Test

Ett enkelt test kan utföras för att avgöra om du har allmänna ligamentändringar slapphet . Testet innebär sticker ut en av tummen och sedan böja handleden nedåt. Använda motsatt hand, försöka nå stack ut tummen i underarmen. Om tummen kommer nära eller når underarmen, har du generaliserade ligamentändringar slapphet.

Tips och varningar

Den normala skuldra utbud av slapphet varierar från person till person. En person axel kan vara mer släpphänt än någon annans. En läkare måste därför göra en åtskillnad mellan axeln slapphet och instabilitet.
skillnad släpphänthet är instabilitet vanligtvis smärtsam och extra motion utgör ett problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.