Varför har jag urineringsfrekvens som jag ålder?

Miktionsfrekvens, en vanlig biverkning av åldrandet, kan vara opraktiskt och irriterande. Det kan också vara en varning om att du har utvecklat en hälsotillstånd. Din läkare kan diagnostisera vad som orsakar problemet och föreslå behandlingsalternativ

Definition

Miktionsfrekvens är behovet av att kissa oftare än normalt under dagen och på natten. Miktionsfrekvens är ett symptom på sjukdomar som är vanligare hos äldre.

Prostatabesvär

Miktionsfrekvens kan orsakas av problem med din prostata, inklusive prostatit eller ett utvidgat hjälplös. Dessa villkor är vanligare hos män över femtio år.

Urinvägsinfektioner

Urinvägsinfektioner är vanligast hos kvinnor, och förekommer oftare hos kvinnor som de gamla. Inflammation i urinblåsan leder till känslan av att behöva kissa ofta.

Diabetes

Som ni ålder, din risk att utveckla typ 2-diabetes ökar. Diabetes kan orsaka ökad törst, vilket kan leda till att kissa.

Överväganden

Miktionsfrekvens kan vara ett symptom på ett allvarligt medicinskt tillstånd. Om du upplever den med andra symptom som feber och frossa eller ökad törst och viktminskning, kontakta din läkare omedelbart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.