Vilka är de behandlingsmetoder för alkohol-inducerad lever & njursjukdom?

Alkohol är ett potent toxin som kan skada olika delar av kroppen, inklusive dina njurar och lever. En mängd olika problem kan bli följden av denna skada där vissa är permanenta och förvärras över tid. Behandlingar inkluderar läkemedel, egenvård och vissa förfaranden

hur alkohol skadar levern och njurar

Levern hjälper till att bryta ner giftiga ämnen. Om du konsumerar stora mängder alkohol kan levern inte hänga. Detta påverkar negativt normal leverfunktion. För njurarna, alkohol skadar dem på flera sätt, påverkar det stör deras filtrering förkunskaper och hormoner som påverkar njurfunktionen och skadestånd njurarna "celler direkt

Behandla fettlever

Fettlever kan vara resultatet av mycket drickande. Det kan orsaka att levern förstoring men normalt inte ger några andra symptom. Detta tillstånd förbättras om man slutar dricka alkohol.

Behandla Alkoholhaltiga Hepatit

Detta alkoholinducerade inflammation i levern kan variera från mild till svår. Behandlingar inkluderar avstå från alkohol, näringsmässig terapi för att reparera skadade leverceller, gå ner i vikt om det behövs, att sluta röka, läkemedel som minskar inflammation, antioxidant behandling och i svåra fall, en levertransplantation.

Behandla Cirros

Skrumplever är de mest allvarliga leversjukdomar, progressiv ärrbildning kan leda till levercancer-och /eller leversvikt. Behandlingar ingår alkohol upphörande att reparera och långsam skada, om möjligt, och olika behandlingar och förfaranden för att hantera komplikationer såsom vätskeansamling och infektion. Du behöver en levertransplantation om din lever inte fungerar.

Behandla njurproblem

Behandlingar för alkohol-inducerad njursjukdom varierar beroende på hur allvarligt ditt tillstånd. Flera själv kan bli nödvändigt, som att minska ditt protein och vätskeintag. Du kan behöva medicinering för att hantera komplikationer såsom anemi och svaga ben. Allvarliga njurproblem behöver dialys (där en maskin filter avfall för njurarna) eller en transplantation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.