kriminalteknisk information om knivhugg

Knivar kan orsaka slash, hugg, och anskäras sår. Forensic analytiker försöka bestämma information såsom typ av attack och typ och ursprung blad, som kan hjälpa till att identifiera angriparen

Slashing

Slash sår av knivarna har större längd över huden än djup. Generellt har de mindre allvarliga än stickande och anskäras sår, om de inte skadar större blodkärl.

Anskäras Sår

anskäras, eller vassa skär-liknande sår med knivar, har kanter som varierar beroende på framkanten av blad. Ett fint, lämnar vassa blad regelbundet marginaler medan en tjock, trubbig klinga kan orsaka mer förkrossande.

Definition av sticksår

ett sticksår från en kniv eller annat vasst föremål har större djup än längd och kan skada vitala organ i buken och bröstet. Den kompressibilitet av vävnaden kan resultera i djupet längre än längden på bladet. Tissue upphandlande runt såret kan också dölja storleken på bladet.

Kraft som krävs i Stabbing

När ett blad tränger kläder och hud, det kräver lite extra kraft för att gå djupare. Viktiga faktorer att överväga inkluderar skärpan i bladspetsen och hastighet huggande talan.

Defense Sår

Ett offer för kan drabbas flera snitt samtidigt som man försöker avvärja kniven. Dessa försvar sår uppstår vanligen på handflator och händer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.