mänskliga binnikemask avlägsnande

Flera arter av bandmask kan smitta människor. Vanligtvis kommer en binnikemask infektion från att äta dåligt tillagat kött som innehåller larver cystor. Väl inne i mag-tarmkanalen, dessa cystor kläcks till vuxna maskar. Den vuxna maskar lever i tarmarna och växa upp till 30 meter lång.

Om binnikemask ägg har förtärts, larverna som kläcks kan krypa ut ur mag-tarmkanalen och cystor form i olika vävnader i kroppen.

Symtom och Diagnos

intestinala binnikemask infektioner vanligen inte orsakar symtom, enligt Mercks Online Medicinska biblioteket, men det finns tillfällen då värd kan uppleva buksmärta, viktminskning, illamående, ökad aptit eller diarré. Beroende på var de är, kan larver cystor även orsaka huvudvärk, kramper och förvirring. Eftersom dessa vaga symtom kan bero på många andra mer vanliga frågor, läkare i allmänhet inte kommer att tillskriva dem att bandmaskar. Masken är vanligen upptäcks när den smittade personen meddelanden mask segment i avföringen eller underkläder.

Tapeworm cystor som bildas i hjärnan kan orsaka allvarliga neurologiska problem. I vissa delar av världen, dessa cystor är en viktig orsak till epilepsi. Cystor kan också utvecklas i ryggmärgen och orsakar förlamning, eller i ögonen, kan orsaka blindhet.

Läkare diagnostisera intestinala dvärgbandmask infektioner genom att kontrollera avföringen för ägg och maskar segmenten, och använda magnetisk resonanstomografi (MRT) för att söka efter cystor i hjärnan och andra vävnader. Blodprover kan också användas för att kontrollera antikroppar mot vissa bandmaskar.

Behandling

Behandling av en tarminfektion är ganska lätt och effektiv. En oral dos av en medicin som praziquantel, albendazol, eller niclosamide normalt döda maskar. När de är döda, är de maskar passerade ut ur kroppen i avföringen.

Vissa bandmaskar absorbera stora mängder av vitamin B-12, vilket är nödvändigt för att producera röda blodkroppar. Personer med denna bandmask kan bli anemisk och kan behöva ta B-12 tillskott.

Behandling av cystor, beroende på var cystor finns, kan omfatta läkemedel för att döda larver, steroider för att minska inflammation, anti-epilepsi droger, och ibland kirurgi.

Förebyggande

Korrekt matlagning eller frysning dödar binnikemask cystor. Fisk, nötkött, griskött och alla kan innehålla larver cystor och bör antingen frysta eller kokta till en temperatur över 135 grader Fahrenheit innan du äter.

Tapeworm ägg svimmade i mottagarlandet i avföring. Undvik intag av ägg genom att tvätta händerna regelbundet.

Hundar och loppor kan också medföra bandmask som infekterar människor, så se till att behandla dina husdjur för loppor och mask infestationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.