hur man undviker ryggont på jobbet

Om du vill undvika ryggont på jobbet måste du se till att din arbetsplats praxis god ergonomi. Ergonomi är vetenskapen om konstruktion av utrustning på jobbet för att passa arbetstagaren. God ergonomi förebygger ryggbesvär, vilket leder till ryggsmärtor. Om du har ont i ryggen sedan ta en titt på din arbetsstation för att se om det är något du kan ändra för att undvika ryggont
1.
När du sitter vid ditt skrivbord under en lång tid och inte ändrar läge du kommer att orsaka ett ökat tryck på ett område och tillbaka spänningar. För att undvika detta flytta runt och byta positioner. Därefter arbete på din hållning när du sitter vid skrivbordet. Är din datorskärm i ögonhöjd eller är det för högt eller för lågt? Detta kommer att påverka om du måste anstränga nacken att titta upp eller ner och det kommer att påverka hållningen av övre ryggen också. Är din mus nära dig eller har du nå för att använda den? Sträcker sig efter en mus en gång inte kommer att orsaka ett problem men att nå och om igen under hela dagen kommer så småningom orsaka muskelspänningar i axlarna. Se till att stolen du sitter i hela dagen ger bra stöd för ryggen.
2.
Se till att dina dagliga insatser i arbetet att förebygga ryggont uppstår. T. ex. så squish inte telefonen mellan örat och axeln, eftersom detta kommer att anstränga nacke och axlar. Vrid inte och böja att plocka upp filer medan du sitter vid ditt skrivbord. Istället, gå upp och sätta sig på huk på marken för att plocka upp filerna. Bär inte tunga lådor. Använd istället en dolly eller be någon att hjälpa dig.
3.
var tjugonde minut stå upp och sträcka för ett par minuter. Stretching kommer att cirkulationen till muskler och släppa spänningar, som kommer att förhindra ryggsmärtor. Du hittar en video på sträckor att göra för ryggen medan du är på jobbet i resursen avsnittet under denna artikel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.