orto tri-cyclen & akne

År 1997 visade en klinisk studie att Ortho Tri-Cyclen, ett receptbelagt preventivmedel medicin, behandlar acne vulgaris effektivt. Ortho Tri-Cyclen använder en kombination av hormoner, dvs östrogen och gestagen, att bekämpa de hormoner som bidrar till acne problem

Behandling

Ortho Tri-Cyclen behandlar akne genom att dämpa produktionen av hormonet androgen, ett manligt könshormon ut i den kvinnliga kroppen under puberteten. Detta hormon effekter kan förvärra akne.

Effekter

Androgen kan orsaka huden att producera överskott sebum, en olja som täpper till porerna och orsaka stopp och potentiellt akne. Hormonerna i Ortho Tri-Cyclen kan förbättra akne genom att blockera produktionen av androgen.

Tidsplan

Ortho Tri-Cyclen kan ta lite tid att visa resultat för att behandla akne. Enligt American Academy of hudläkare, kan patienten förvänta sig en förbättring i cirka tre månader. Innan dess får akne förvärras.

Överväganden

P-piller är nästan aldrig den enda behandling för akne och används ofta i kombination med andra behandlingar, såsom krämer och antibiotika. Läkare i allmänhet inte förskriva inte p-piller mot akne inte andra mediciner har visat sig verkningslösa.

Varning

På grund av farhågor om biverkningar, piller mot akne är normalt bara förskrivs till kvinnor under åldern av 35 som inte röker eller har en historia av migrän, och som har normalt blodtryck. Konsultera en läkare om ett recept på Ortho Tri-Cylcen eller någon typ av p-piller.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.