antithiamine diet för att hjälpa till med gikt

Gikt var en gång känd som "den rike mannens sjukdom", som det ansågs ett överseende liv att äta fettrik mat, såsom väl marmorerat kött och dricka ett överskott av alkohol. Gikt är förstås bättre nu som en ansamling av urinsyra kristaller kring lederna som inte är framgångsrikt metaboliseras via njurarna. Fet mat och alkohol kan förvärra eller sätta på en uppblossande symtom, så efter en diet för att undvika dessa triggers kommer att lindra symtomen. En kost med livsmedel som innehåller thiaminase enzymer (som bryts ner tiamin, vitamin B1) kan vara kontraindicerad för gikt drabbade.

Purin som medarbetare till gikt

Tänk att äta livsmedel som är låga i purin. Purine är det ämne som bryts ned av njurarna i urinsyra. Ju mindre purin i din kost, desto mindre njurarna måste arbeta och mindre är möjligheterna att urinsyra kommer att bygga upp i lederna. Undvik livsmedel såsom orgel kött, ägg fisk och bearbetas i olja, samt öl och hög fetthalt mejeri, som ost.

Vatten och dess effekt vid gikt

Drick mycket vatten för att underlätta utsöndringen av urinsyra och stimulera njurarna att behandla alla puriner tillfredsställande sätt. Drick minst 8 glas vatten om dagen eller ersätta saft eller fettfri mjölk. Kaffe rekommenderas inte att ersätta någon av dessa portioner på grund av dess diuretiska effekt och alkohol är inte heller ett alternativ eftersom det är högt i puriner.

Antithiamine Diet

Mat med antithiamine egenskaper innehåller enzymer som kan förstöra eller störa med tiamin absorption i kroppen. Tiamin (vitamin B1) bidrar till hjärt-och perifera nervsystemets funktioner och finns i havregryn, frön, grönkål, sparris, potatis, ägg och lever. Omvänt omfattar livsmedel som har enzymatiska thiaminase (antithiamine) fastigheter beredd fisk och kött, kaffe, några bär, såsom blåbär och vinbär, och kål.

Antithiamine Diet Kontraindikation

Trots en antithiamine kost, innehåller några friska, växt-baserade komponenter, främjar livsmedel som kan förvärra gikt och är höga i puriner till exempel beredd fisk och kött. Kaffe har också antivitamin B1 (tiamin) egenskaper som är kontraindicerat till en diet för att minska symptomen på gikt. Även blåbär och vinbär har antioxiderande egenskaper och kål är högt i fiber, bör någon som lider gikt infoga en övergripande sund och balanserad kost med låg fetthalt protein, hög komplexa kolhydrater och låg fetter i dietföreskrifterna snarare än att fokusera på en strikt, antithiamine regim ensamma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.