hur man ska behandla fördröja magtömningen

Långsam magsäckstömning är svår att behandla tillstånd även känt som gastropares. Det är mer vanligt hos människor som är diabetiker och personer som har haft mage kirurgi även om det kan förekomma i någon. Symtomen vid uppkördhet, utspänd buk, illamående, flatulens, uppsvälldhet och kan vara svåra att behandla. Här är några enkla åtgärder du kan använda för att lindra symptomen vid fördröja magtömningen eller gastropares
1.
Kontrollera att det är vad du har.

Symtomen vid gastropares kan liknande de som ses med andra matsmältning. Alltid din läkare innan du antar att du har gastropares. Din läkare kan utföra en ventrikeltömningen studie clinch diagnosen.
2.
Ät mindre måltider oftare.

personer med långsam tömning av magsäcken har svårt att tömma stora mängder mat. Prova att äta mindre måltider oftare. Vätskor är oftast lättare för en person med gastropares att tolerera än fasta ämnen. Soppor och smoothies är bra alternativ.
3.
Titta på vad du äter.

äta mat som innehåller mycket fiber eller fett minska hastigheten av ventrikeltömning som gör symtomen värre. Undvik att äta en fettrik eller fiberrik kost.
4.
Håll en matdagbok.

Håll en matdagbok i flera veckor och se vilken mat som verkar förvärra problemet och sedan undvika dem.
5.
Ta en promenad efter maten.

ta en rask promenad ibland hjälpa magen att tömma snabbare. Undvik liggande eftersom detta kommer att förvärra problemet.
6.
Tala med din läkare om läkemedel.

Det är en medicin som heter Reglan tillgängliga för behandling av gastropares, men det har allvarliga biverkningar, inklusive ett neurologiskt tillstånd som kallas tardiv dyskinesi. Endast använda den om du har ett svårt fall. Tala med din läkare om andra behandlingar såsom implantation av gastric elektrisk stimulator i bukväggen för att stimulera magsäckens tömning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.