vad är skillnaden mellan tuberkulos & m.

Tuberkulos är en infektionssjukdom som främst drabbar lungorna. Ungefär en tredjedel av världens befolkning bär tuberkulosbakterier. Den dödar nästan två miljoner människor årligen, vilket är mer än någon annan bakteriesjukdom

M. Tuberkulos Tuberkulos Versus

Tuberkulos är namnet på en sjukdom, och M. tuberculosis är namnet på en av två bakterier som orsakar den hos människa. Den andra bakterier M. bovis, och det är de mindre vanliga av de två.

Latens

De flesta som hamnen M. tuberkulosbakterier göra det utan att visa några symptom på tuberkulos sjukdomen. Detta tillstånd kallas "latent tuberkulos infektion. " De med latent smitta kan inte sprida bakterien. Endast 5 till 10 procent av latenta M. tuberculosis infektioner kommer att utvecklas till tuberkulos sjukdomen.

Hur Tuberkulos sprider

M. tuberculosis är en luftburen patogener. Den sprider sig när någon smittade med tuberkulos hostar sjukdom, nyser eller pratar.

Symtom

När M. tuberculosis utvecklas från en infektion till smittsam tuberkulos sjukdom, symtom är hosta, viktminskning, nattliga svettningar och feber.

smittade

Enligt Centers for Disease Control och förebyggande av antalet tuberkulosfall i världen och i USA är stadigt sjunkande. Detta beror främst på ökad renlighet som bidrar till att utrota bakterier.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.