Prognosen efter en hjärnskada

Prognosen för hjärnskador beror på flera omständigheter, bland annat hur allvarlig skadan. Svårare hjärnskada förändrar individens förmåga att interagera med sin omgivning, visade under förhållanden som koma

PVS

permanent vegetativt tillstånd (PVS), även kallad en koma, påverkar patienter med svår hjärnskada. Prognosen för dessa patienter beror på orsaken, svårighetsgrad och platsen för neurologiska skador. Återhämtning sker gradvis, sällan varar mer än två till fyra veckor.

Svarar inte staten

Några allvarliga hjärnskador offren kan ha normala cykler att vakna och sova. Prognosen för det innebär en förhöjd risk för infektion. Återvinning kräver noggrann medicinsk uppmärksamhet.

Kronisk smärta

Problem i kognitiv funktion, till exempel kronisk smärta, huvudvärk och mental hälsa, är gemensamma med hjärnskakning. Prognosen för kronisk smärta som är bra med sjukgymnastik och medicinering.

Memory Underskott

Hjärnskakningar ibland vara problem med språket, personlighet, minne och uppmärksamhet underskott. Förbättring beror på graden av hjärnskada och en behandling som kan krävas.

Fastställande Prognos

De typer av hjärnskada är hjärnskakningar (mild blåmärken), hematom (skadade blodkärl) och blåmärken (krossade hjärnvävnad ). Hälften av patienterna med hematom kräva operation. Prognosen bygger på lokalisering av skada, svårighetsgrad såret, och ålder och hälsa hos patienten.

Resultat

Centers for Disease Control uppskattar att "minst 5. 300 tusen amerikaner har för närvarande långsiktiga eller livslång behov av hjälp att utföra dagliga aktiviteter som en följd av en traumatisk hjärnskada. "Dessa skador kan leda till funktionella förändringar som påverkar tänkande, känsla, språk och känslor. Statens neurologiska sjukdomar och Stroke också finner ett samband mellan traumatisk hjärnskada och epilepsi, Alzheimers, Parkinsons och andra hjärnsjukdomar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.