Vad är cerebral pares organ?

Cerebral pares, ett tillstånd där en hjärnskada påverkar motorik, kan göra livet komplicerat. Individer med dessa förutsättningar har ofta svårt att gå, äta och kommunicera, och människor med svår CP kan behöva hjälp varje aspekt av det dagliga livet. Många organisationer och myndigheter tillhandahålla resurser och tjänster för personer med cerebral pares

Historia

I det förflutna, kan människor med CP hamnade bor på institutioner eftersom samhället trodde att deras handikapp gjorde dem oförmögna att delta i normalt liv. Livet i dessa institutioner inte var idealiskt, och ofta är inblandade fruktansvärda förhållanden och missbruk.

Modern inställning

Personer med funktionshinder som cerebral pares i dag har rätt att leva i samhället och cerebral pares organ ger resurser för att hjälpa dem. Dessa resurser med anpassningsbara utrustning, medicinsk utrustning, dagliga livet personal och ärendehantering samt juridisk hjälp och påverkansarbete.

Exempel på byråer

United Cerebral pares, grundades 1949, är förmodligen den mest kända myndighet som ger hjälp för personer med CP. Byrån har utvidgats till att hjälpa människor med ett brett utbud av funktionshinder. Andra organ som ger stöd för personer med CP inkluderar Easter Seals, March of Dimes och Cerebral pares International Research Foundation.

Finansiering

Mest cerebral pares organ är ideella och få finansiering via givare och program regering som Medicaid. På grund av de höga kostnaderna för utrustning, materiel och personal som krävs för personer med CP att delta i samhällslivet, dessa organ är ofta i behov av donationer.

hitta en Cerebral pares byrå

Statens neurologiska sjukdomar och Stroke webbplats har en cerebral pares sida information notering flera nationella organisationer. Du lokala Department of Human Services kan också hjälpa dig att hitta en byrå i ditt område.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.