användning av vitlök mot svampangrepp

Vitlök har många användningsområden i matlagning. Det har använts för att smaksätta maten i årtionden. Förutom sina kulinariska potential har vitlök även en hel del medicinska värde, främst på grund av mer än 100 kemikalier som den innehåller. Förutom flera vanliga sjukdomar att det hjälper till att lindra, vitlök är mycket användbar i att slåss mot svamp. Några vanliga svampinfektioner inkluderar tinea pedis, vilket är svampinfektion tånagel, och Candida

Svamp-dödande egenskaper vitlök

Flera växter spelar en roll för att stärka kroppens immunförsvar naturligt. Vitlök tros vara besläktad med ett antibiotikum. Vitlök används för att bekämpa bakterier, svampar av olika slag, parasiter, urdjur och även virus. Vitlök besitter denna förmåga genom allicin, ett ämne som frigörs när en vitlöksklyfta är skivad. Vitlök hjälper vita blodkroppar förbättra deras förmåga att bekämpa infektioner.

Hur Vitlök Wards Av Svamp

Du kan använda vitlök på flera enkla sätt att bekämpa svamp. Ta en bit vitlök och gnugga den på plats påverkas av svamp. Eller pressa vitlöken, tillämpa den på det drabbade området och skölj sedan av efter ett tag. Att göra detta dagligen under en vecka kommer att bidra till att minska smittan. Om du har känslig hud och rå vitlök bränner dig, tvätta området. Gör en juice av vitlök och kontrollera om nivån på styrka din hud kan hantera.
Om din tånagel svampinfektion i början stadier, kan du behandla den genom att hålla några kryddnejlikor i dina strumpor innan du går till sängs på kvällen. Du kan också använda koncentrerad vitlökspulver att bekämpa infektionen av. En tunn hinna av pulvret kommer att räcka.
Vitlök har allylalkohol, extrakt av vitlök som kan hjälpa till att bekämpa av Candida om de tas internt.

mindre biverkningar

Det enda problemet med vitlök är den stickande lukt som den avger. Eftersom många människor inte gillar denna lukt, försöker de ofta att använda luktfria sorter som finns på marknaden. Men luktfria sorter har någon nytta. Lukten av vitlök beror på allicin, som är den viktigaste ingrediensen i vitlök läkande egenskaper.
Även när man använder vitlök för att behandla tånagelsvamp, kan du sluta med en gul missfärgning av nageln. Men detta kommer att minska med tiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.