narkolepsi kataplexi fiskolja diet

Narkolepsi är en sömnstörning som kan behandlas med en kost rik på omega-3 fettsyror som finns i fiskolja. Narkolepsi är diagnosen somna utan förvarning, till exempel när du kör. Den medicinska tillstånd som kallas kataplexi diagnostiseras när en plötslig förlust av muskeltonus. Kataplexi är ett av symptomen av narkolepsi. Båda villkoren dra fördel av ökningen av fiskoljor i kosten

Lägga Fiskolja till riksdagen

Lägg fiskolja och naturliga. källor av fettsyror i kosten. Fiskolja innehåller två viktiga typer av omega-3: eikosapentaensyra (EPA) och dokosahexaensyra (DHA). Fiskolja sänker också blodets triglycerider och minskar risken för hjärtinfarkt och stroke. Omega-3 är också indicerat för att förebygga depression, Alzheimers sjukdom, cancer, artrit, diabetes och ADHD, samt fungera som ett allmänt stöd till minnet och hjärnans funktion. />
Det finns inga rekommenderade dagliga doser för fiskolja eller omega-fettsyror, men Förslagen spänner från tre till sex kapslar per dag.

Lägg Protein Foods Daily

Protein livsmedel har också visat sig minska sömnlöshet och narkolepsi. Livsmedel som ägg, kyckling och fisk är rika på protein och främja vakenhet, i motsats till Mat med mycket kolhydrater, såsom bröd och pasta, som orsakar sömnighet. Protein livsmedel som äts tidigt på dagen bidra till att stabilisera blodsockret, som också hjälper till att förhindra sömnighet. Äta täta proteinmjöl varannan timme, rekommenderas eller lägga ett par tuggor av protein till varje måltid, t. ex. en bit ost äts med ett äpple, eller mjölk med flingor.

Undvik koffein

Undvik stimulantia och antidepressiva, som ofta innehåller stimulantia och koffein. Undvik koffein som kaffe, te och choklad, särskilt sent på dagen.

Upprätthålla en rutin sömncykel

Gå till sömn på samma tid varje dag för att skapa en rytm. Kroppen har en naturlig tendens att upprätthålla en vilo-/väckningsknappen cykel, så somnar inom en timme från samma tid varje dag när det är möjligt.

Behandla narkolepsi med fiskolja

Genom att lägga fiskoljor och protein till kost, kan symtom på narkolepsi och kataplexi minskas eller undvikas och potentiellt utrotas. Rätt kost kommer att ha många andra hälsofördelar, liksom. Bra kost kommer också att gynna den allmänna hälsan.

Deep sömn är viktigt för det allmänna hälsotillståndet i kroppen, så måste stor uppmärksamhet ägnas åt vad som fungerar för varje individ. En daglig dagbok ätit mat och timmars sömn kan kan vara användbar för att spåra framsteg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.