vad är betydelsen av glatta muskulaturen runt matsmältningsorganen?

Muskelvävnad är sammandragande, det kan förkorta och tjockna. När de kontrakt, muskelceller drar i sina fäst ändarna och flytta kroppsdelar. De celler som bygger upp alla typer av muskelvävnad kallas ibland för muskelfibrer eftersom de är avlånga

Fakta

De tre. olika typer av muskel i kroppen är glatt muskulatur, skelettmuskel och hjärtmuskulatur. Skelettmuskulatur flyttas genom frivilliga insats, medan hjärt-och glatt muskulatur (runt matsmältningsorganen) avtal och slappna av utan frivillig kontroll.

Typer

De två vanligaste typerna av glatta muskel är multi-unit glatt muskulatur och visceral glatt muskulatur.

Identifiering

Multi-enhet muskel fungerar som separata enheter och finns i iris av ögon och blodkärlens väggar. Visceral muskler reagerar som en enhet och finns i väggarna i ihåliga organ.

Funktioner

glatt muskulatur består av spindeln formade celler med en enda kärna som är kortare än skelettmuskler och inte tvärstrimmig som skelett-eller hjärtmuskulatur .

Funktion

överföring av impulser från cell till cell, i glatt muskulatur, har ett stort ansvar för vågformig rörelser kallas peristaltiken av vissa rörformiga organ, såsom matstrupe och tarmar. Detta vågformig mönster driver mat längs matsmältningskanalen att blanda med matsmältnings vätskor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.