är Seroquel ett kontrollerat ämne?

Seroquel är ett atypiskt antipsykotikum läkemedel som tillverkas av AstraZeneca. Även känd under det generiska namnet quetiapinfumarat är Seroquel tillgänglig i USA bara genom recept

Identification

Den amerikanska Drug Enforcement Agency (DEA) har rätt att kontrollera droger som har en betydande potential för missbruk, som till exempel narkotika. DEA inte lista Seroquel på kontrollerat ämne scheman.

Någon ordinerande förordning

Eftersom Seroquel är inte ett kontrollerat ämne, behöver läkaren inte följa särskilda föreskrifter förskrivning, till exempel med hjälp av en tre exemplar receptblock.

Risken för missbruk

Seroquel är inte ett säkert läkemedel för människor som är benägna att missbruka narkotika. En artikel i 13 juli beskriver 2009 års upplaga av The Boston Globe hur Seroquel missbrukas av människor som vill ha ett kraftfullt sömntablett.

Gatunamn

Seroquel, känd på gatan som Suzie Q och ekorre, är mer psykiskt beroendeframkallande än fysiskt beroendeframkallande. Knarklangare gör en massa pengar på att sälja läkemedlet till missbrukare eller före detta fångar som vant sig vid att dess effekter när de fått det lagligt för ångest.

Expert Insight

Enligt The Boston Globe, Nancy Coffey, Avdelningen Program Manager för DEA i New England, säger hennes byrå inte övervaka potentiella missbruk av Seroquel, eftersom det inte är ett kontrollerat ämne.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.