Vad är en normal mängd ASCA-antikroppar

Förhöjda antisaccharomyces cerevisae antikroppar (ASCA) är förknippade med inflammatorisk tarmsjukdom (IBD), särskilt Krön sjukdom. Dessa antikroppar kan hjälpa läkare skilja typ och svårighetsgrad av inflammation och är sällan i normala människor

Betydelse

ASCA-antikroppar tyder på en onormal immunsvar mot bagerier och öljäst. Friska människor visar sällan immunförsvaret, normal mängd ASCA-antikroppar är Ingen. Antikroppstest är värdefulla för tidig upptäckt av Chron's och ulcerös kolit och kan även utesluta dessa sjukdomar.

Undantag

Några personer med celiaki har en onormal immunsvar mot bagaren eller bryggerijäst och visa ASCA utan några tecken eller symtom på Krön sjukdom. ASCA-antikroppar var närvarande i endast 8% av de friska kontroller i en studie Belgien.

Symtom

Chron's sjukdom kan vara svår att skilja från kolit med andra diagnostiska verktyg. Symtom på Chron's sjukdom kan omfatta smärta i nedre buken, diarré, viktminskning, rektal blödning, artrit, och hudproblem.

Allvarlighetsgrad

Enligt en studie publicerad i 2004 tidning klinisk och experimentell immunologi, "ASCA var associerade med proximal (gastroduodenala och tunntarm medverkan) snarare än rent kolon sjukdom och med en allvarligare sjukdom fenotyp och krav efter operation under en median uppföljningstid på 9 år. "

Behandling

Det finns ingen bot för Krön sjukdom. Medicinering, kosttillskott, och kirurgi kan användas för att kontrollera symtomen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.