alternativ till Retin-A

Retin-A (tretinoin) är ett receptbelagt läkemedel som används för att behandla akne. En aktuell form av A-vitamin, Retin-A fungerar genom att koppla ur igentäppta porer och förnya hudceller. Dess biverkningar kan omfatta brännande, rodnad och känslighet för solljus och ansiktsprodukter, enligt Drugs. com. Som ett resultat kan akne drabbade vill undersöka alternativa behandlingsmöjligheter

hälsosam kost

Sambandet mellan kost och akne är inte klart, säger Mayo Clinic, men alternativa utövare förespråka en fiberrik, fettsnål kost för att förbättra matsmältningen och kroppens naturliga avlägsnandet av toxiner. Health911. com rekommenderar eliminera vitt mjöl, socker, raffinerade kolhydrater, läsk och konstgjorda sötningsmedel ur kosten, samt kontroll för födoämnesallergier.

Naturliga kosttillskott

Några naturliga tillskott kan minska några av symptomen av akne , inklusive svullnad och frekvens finnar, men bevis är begränsad, konstaterar Mayo Clinic.

aktuella ämnen med 5% tea tree-olja kan vara lika effektivt som lotion med 5% bensoylperoxid i torka upp finnar . Biverkningar kan vara allvarlig för personer med vissa hudsjukdomar, så konsultera en läkare innan experimentera med tea tree-olja.

Zink, ett viktigt mineral, föreslås som ett komplement eftersom det hjälper till med helande och hud föryngring. Den kan användas lokalt på en kräm eller lotion eller tas oralt i samband med måltid. Biverkningar kan vara illamående och en obehaglig smak i munnen.

Glykolsyror är populära estheticians och finns i många receptbelagda styrka och kosmetiska-baserade hudvårdsprodukter. Glykolsyror är naturliga syror som finns i sockerrör som arbetar för att rensa porerna och tar bort döda hudceller när det appliceras på huden. Rodnad och hudirritation är vanliga biverkningar

Health911. com stöder användning av många andra naturliga kosttillskott, inklusive vitaminer A, B6, C och E,. Såväl som en rad huskurer som aloe vera, gurka och Neem olja.

Laser och ljusbehandlingar

Nya terapier för att behandla de djupa hudlagren kan hjälpa till att stoppa oljeproduktionen och döda de bakterier som orsakar akne, Propionibacterium acnes (P. acnes). En Mayo Clinic vitbok beskriver några lovande laser och ljusbehandlingar:

Blått ljus terapi är en serie av pågående, smärtfri behandling av lågintensiva blått ljus trodde att förstöra P. acnes. Pulserande ljus och värmeenergi terapi kombinerar pulsad grönt och gult ljus med värmeenergi i ett försök att döda P. acnes och krympa körtlar som ansvarar för oljeproduktion. Biverkningar av dessa behandlingar inkluderar övergående hudrodnad och torkning.

Diodlaser behandling når och förstör talgkörtlar i mitten lagret av huden. Dessa behandlingar kan vara smärtsamt, men inte skadar det yttre lagret av huden. Biverkningar är tillfällig rodnad och svullnad.

Kosmetisk behandling

Kosmetiska ingrepp såsom kemisk peeling och microdermabrasion kan vara effektivt för att hantera akne, särskilt i kombination med andra behandlingar, hävdar Mayo Clinic.

Kemisk peeling använder glykolsyra och salicylsyra syror för att avlägsna whiteheads, blackhead och döda hudceller, hjälper generera nya hud. Patient svårigheter kan vara ganska svår, allt från rodnad och sveda till blåsor och skorpbildning. Microdermabrasion används små kristaller att exfoliera huden och främja nya hud tillväxt. Dess biverkningar är rodnad och irritation.

Individuella planer

många tillgängliga behandlingar mot akne också inkluderar orala antibiotika, receptbelagda styrka hudbehandlingar och homeopatmedel. För att kontrollera acne utan att använda A-vitaminsyra, bör du arbeta med hälso-och sjukvårdspersonal att utveckla en behandling hudvård baserat på dina speciella förutsättningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.