barometertryck och kroniska sjukdomar smärta

Ett flertal vetenskapliga studier har kopplat variationer i nivåer av barometertrycket till ökade risker för många typer av kroniska smärttillstånd

Historisk Tro

Man har trott att vädret påverkar människors hälsa och smärta sedan år 4 f. Kr. När den berömde vetenskapsmannen Hippokrates, var inspiration för den hippokratiska eden för medicin, på höjden av sina studier

Teoretisk Länkar

barometertryck är den mängd kraft som lagts ut av luften omkring oss: Denna kraft ändras med en metod med en storm. Det är teori av läkare och forskare att när barometertrycket minskar vävnad runt lederna svullnar och orsakar smärta.

Migrän och svår huvudvärk

En ökad risk för migrän, kronisk huvudvärk som orsakar illamående och känslighet för ljus och ljud samt som allmänna svår huvudvärk har varit kopplade till lågt barometertryck av en studie på patienter akut rum presenting headaches mellan åren 2000 och 2007.

Artros

I en studie av 200 deltagare som spänner över tre månader, upptäckte forskarna att fractional sänkning av barometertrycket är kopplad till en ökning i svårighetsgraden av artros smärta.

Problem med teorin

WebMD. com rapporterar att Dr Denis Driscoll, professor emeritus i atmosfäriska vetenskaper vid Texas A M och en meteorolog, konstaterar två problem med att förklara en bestämd koppling mellan smärta och barometertryck förändringar tryck: tryckförändringar som orsakas av annalkande stormar är låga och den enda metoden för att bokföra händelser av förändringar i smärta nivåer och svullnad hos patienter är genom subjektivt första hand konton eftersom det inte finns något sätt att mäta små skillnader i inflammation eller exakt smärta skala.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.