hjälp för riktigt torr nariga & spruckna läppar

Torra förhållanden, irriterande, sol och vind exponering och kyla kan orsaka läppar att torka ut, spricka och få nariga. Nariga läppar orsaka obehag och är ful under läppstift. Även torr, sprucken, kan nariga läppar signal ett underliggande medicinskt problem, för det mesta du kan förebygga och behandla detta tillstånd i hemmet

vätskesystem

En torr kroppen orsakar torr hud och torra läppar. Drick sex till åtta glas vatten varje dag, särskilt under torrperioderna eller i kalla vintermånaderna när en kör ugn torkar inomhusluft. Bo hydrerad inne hjälper till att förhindra och behandla yttre symptom av torrhet som nariga läppar.

Undvik alkohol, koffein och söta drycker som kan orsaka fukt förlust. Om du röker eller tuggar tobak, sluta. Sätt en luftfuktare i rummet där du sover för att lägga fukt i luften.

Over-the-Counter Behandling

Over-the-counter läpptreatments innehåller bivax eller vaselin behandla nariga läppar och skydda dem från ytterligare chapping. Ansök läppen behandling som krävs som när dina läppar är nariga. Ansök läppbalsam innan du går ut i den kalla luften för att skydda dina läppar mot effekterna av den kyla och vind. Använd ett läppbalsam som innehåller solskyddsfaktor under sommarmånaderna eller när du utsätts för solljus för att förhindra solbränna, som kan orsaka torr, sprucken, nariga läppar.

Andra rättsmedel

Du kanske frestas att lugna dina läppar med att slicka dem, men som kan göra problemet värre. Eftersom bakterier, virus och andra mikrober kan komma in i huden via din torra, spruckna läppar, och hålla saliv på området fuktar dem så att bakterierna kan växa, slickar dina läppar kan orsaka en infektion. Om du har en infektion, be en läkare att förskriva aktuella eller oral medicinering.

Håll kosmetika och andra produkter hud borta från dina läppar att avgöra om du har en allergi som orsakar irritation. I vissa fall kan tandproblem orsaka ihållande nariga läppar. Om du använder en dermatologiska läkemedel på ditt ansikte, fråga din läkare om det kunde vara som orsakar problemet. Om medicineringen orsakar din nariga läppar, fråga om man är en sådan ersättning hon kan ordinera. Se en läkare eller tandläkare om din nariga läppar inte försvinner med grundläggande vård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.