hur man får lindring för nacksmärtor

Miljontals människor varje år lider av någon typ av nacksmärta. Om du är en lidande måste du veta att lindring för nacksmärta kan uppnås genom många olika behandlingar
1.
Masserar axlar och nacke i vissa fall, beroende på orsaken till smärtan, kan ge lindring för nacksmärta. Massage hjälper till att lossa och koppla av spända muskler.
2.
Kallt och varmt terapi är ett annat enkelt hem botemedel som du kan prova för att få lindring för nacksmärta. Kylan arbetar för att minska svullnad och bedöva ömma området medan värmen bidrar till att minska och slappna av musklerna och omgivande vävnad.

För detta helt enkelt placera en kall pack på det drabbade området i 10 till 15 minuter sedan byta till en varm pack och lämna den på för ytterligare 10 till 15 minuter. Placera inte varma eller kalla förpackningar direkt på huden alltid skydda huden med en trasa eller annat tunt tyg.
3.
Kiropraktor också kan användas för att få lindring för nacksmärtor . Om smärtan är orsakad av något som malplacerad eller ur läge då denna behandling kan fungera.

alltid konsultera en läkare först och prata med kiropraktor om alla varningar som kommer med rutiner först innan du försöker dem!
4.
OTC smärtstillande sådan som Tylenol eller antiinflammatoriska mediciner såsom ibuprofen kan få dig lindring för nacksmärtor, liksom. Liksom de flesta andra värk och smärta att du använder dessa mediciner för hur bra de fungerar kommer att vara beroende av orsaken till tillståndet, tolerans samt graden av din smärta.
5.
Stretching och utövar de muskler kan vara en bra metod för förebyggande samt smärtlindring och hjälper till att stärka hals muskler. Att sträcka på halsen plats hakan ner mot bröstet och håll nere i cirka 10 sekunder sedan sakta rulla huvudet mot ena axeln håller, rulla /tilt tillbaka, hålla, fortsätta mot den andra axeln, håll, sedan tillbaka till där du startade och upprepa vid behov.

Du ska kunna känna musklerna i nacken stretching och om det tar emot då musklerna är täta och detta kan bidra till att lossa dem upp. Tvinga aldrig halsen på ena sidan om, kan du känna en lätt dra men tvinga det kan leda till påfrestningar. Istället fortsätter de övningar tills du har mer fri rörlighet.
6.
Avlastningssystem nacksmärta kan också uppnås bara genom att ändra kudde där du sover. Du behöver en kudde som inte anstränga halsen eller få dig att sova på en obekväm vinkel.

Det finns många hals-kuddar som enda syfte att hjälpa dem som arbetar med kroniska eller ens lindriga hals frågor och arbete genom att hjälpa till att hålla nacken rak under vila.
7.

Sitt och stå rak. Din hållning kan påverka musklerna i nacke område som kan orsaka smärtsamma biverkningar. Genom att vara medveten om din hållning och vidtar åtgärder för att korrigera dålig hållning kan du få lindring för nacksmärta utan också bidra till att förhindra framtida problem som slouching kan orsaka.
8.
Kirurgi är ett annat alternativ för några söker lättnad för nacksmärta. Även om det bara motiverat och används för att behandla vissa villkor och orsaker. Om ditt tillstånd är kronisk kanske du vill tala med din läkare om huruvida kirurgi är rätt för dig.

Tips och varningar


 • alltid kontrollera med din läkare innan de påbörjar en ny behandling för att se till att de inte kommer att förvärra ditt tillstånd.
 • Tala med din läkare om ditt tillstånd och identifiera orsaken innan på någon behandling.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.