hur man: hålla mat "färska" så du inte blir sjuk

Nyligen jag har läst livsmedelsmärkningen. Nej, inte vad som finns i burken, flaskan eller paketet, utgångsdatum. I min lilla stad har vi tre stora marknader: Von's, Ralph's och Albertson's. Jag är upprörd . . . . inte förbannad, att de inte ägna större uppmärksamhet åt när det är dags att få det där från hyllan och i soporna eller var de uttryckte det. Sedan började jag undersöka misstag som vi, du och jag, göra hemma om att hålla livsmedel säkra och fräsch . . . inte ser ut som maten på bilden till vänster. Ungefär lika fult som det blir.
1
jag bara laga mat till min fru, Joyce och jag själv , så det är inga problem att äta vad tillagade med ett minimum av rester, om något. Sådana får inte vara fallet med dig och din familj. Massvis av matrester . . . massor att lagra bort att äta i morgon eller nästa dag. Jag brukade göra misstag om att lagra mat . . . inte längre. Bilden av förvaring av behållare är en av de första saker att veta och komma ihåg. Men det finns mer på den.
2.
Stapling behållare för livsmedel för nära i kylen eller frysen är dåliga nyheter. De flesta människor gör det hela tiden. Air har att röra sig fritt runt maten som är inne för att kyla ordentligt. Dessutom fästa större uppmärksamhet storlek containrar. Ingenting ska staplas högre än 3 inches. En annan sak undrar om alla rester från en stor middag kommer att hålla sig fräsch i kylen. Bara så du inte kommer att rusade till akuten, göra några anteckningar om detta. Lagad mat, grytor och såser, kan pågå upp till 4 dagar i kylen. Kött och kall mat (tror sallader) förstöra snabbt. Så 48 timmar är om det. Om du ska äta den senare . . . frysa det . . . i påsar som kommer att hålla ut luften. Det finns en hel del nya fryspåsar med pumpar som kommer att få ut luften ur i 10 sekunder. Billigt, till.
3.
Vad sägs om pizza, kyckling eller kalkon bitar överblivna? Tricky grejer, här. Om dessa livsmedel var tidigare varma och svalna, kom ihåg, när maten går från varmt till kallt (tror att din fru eller flickvän) och svalna, du kan vakna upp den sovande bakterier. Att förstöra alla dessa dåliga killar som kan och kommer att göra dig sjuk, värma den lagad mat (165F) som översätts till 2 till 3 minuter i mikro på hög.

Tips och varningar


 • Ta aldrig risker med din mat och hälsa. Gillade ankan trilogin. Om det ser ut som en anka, går som en anka, kvacksalvare som en anka-det är en anka. Med mat, om det ser illa ut och lukt, smakar illa . . . det är dåligt. Kasta det.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.