komplikationer av urinrörsförträngning

En urinrörsförträngning innebär förträngning i urinröret, röret där urin lämnar urinblåsan. En förträngning kan orsakas av skada eller infektion som läker med ärrvävnad. Villkoret är ovanligt hos kvinnor. Komplikationer kan utvecklas från denna urinrörsförträngning

Symtom

Den vanliga initiala symptom på ett urinrörsförträngning minskar urin flöde. Andra symtom är ansträngande att urinera och dribbling eller besprutning av urin. Patienten kan också behöva kissa oftare och erfarenhet brådskande tillräckligt allvarligt för att orsaka inkontinens.

Infektioner

Eftersom de enskilda med en urinrörsförträngning ofta inte kan överföra samtliga urin i blåsan, är urinen mer mottagliga för att bli smittade. Detta kan leda till urinblåsan, prostata och njurar infektioner.

Urinsten

En urinrörsförträngning kan resultera i urinblåsan stenar på grund av den kroniska bromsa och stoppa i urinflödet, och på grund av urinvägsinfektioner.

Inflammation

Kronisk prostatit (inflammation i prostatakörteln), epididymit (inflammation i kanalsystemet som lagrar spermier) och cystit (inflammation i urinblåsan) kan uppstå på grund av en urinrörsförträngning.

Abscess

Ett anbud massa (abscess) längs urinröret kan utvecklas. Detta är en boll av infekterade celler och pus som kan orsaka ytterligare skador på urinröret och vävnader under urinblåsan.

Urinrörscancer

En tredjedel till hälften av män med urinrörscancer har en historia av urinrörsförträngning Enligt avdelningen för urologiska kliniken vid Washington University i St Louis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.