triggerpunkter för att lindra smärta i nacke

Triggerpunkter är små knutar i musklerna i kroppen som kan orsaka smärta i andra delar av kroppen, inklusive nacke och käke smärta. Triggerpunkt behandling är det praxis att massera dessa kända punkter för att lindra smärta

Smärta Källa

Nacksmärta kallas från triggerpunkter i axlar och övre ryggen, i musklerna som trapezius, levator scapulae och infraspinatus.

Betydelse

Smärta kan lindras genom korrekt diagnostisera och behandla triggerpunkter. Själv-behandling är möjlig när rätt punkter masseras.

Behandling

Behandlingen består av djup, stationära blodtryck och /eller massera punkt med hjälp av cirkulära rörelser. Trycket måste hållas för att minska känsligheten och avaktivera avtryckaren (minst 30 sekunder).

Missuppfattningar

Många antar pekar alltid hänvisa smärta (dvs nacksmärta när en punkt i trapezius är intryckt). Om en pressad punkt ger lokal smärta är det också tröskelvärden.

Överväganden

För egenvård, är det viktigt att få tillförlitlig resurser av information, inklusive illustrationer, för att identifiera rätt triggerpunkter. Alternativt söka behandling från en utbildad terapeut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.