är insulinpumpar bra för typ 2 diabetiker?

Insulinpumpar är ett vanligt inslag i förvaltningen typ 1-diabetes, de är implanterade direkt i kroppen för att skapa en väg för insulinbehandling. Alltmer har människor med typ 2 diabetes börjat använda denna terapeutiska metod

Identification

Användningen av insulinpumpar bland personer med typ 2-diabetes, en gång kallad "icke-insulinberoende diabetes" är en ganska ny utveckling (sedan 2010), enligt American Diabetes Association.

Betydelse

För de personer med typ 2 diabetes som använder insulin, hjälper en insulinpump dem att övervinna behovet av insulinsprutor.

Funktioner

Fördelar med insulinpumpar omfatta mer jämn och exakt dosering av insulin, vilket ger personer med diabetes bättre kontroll över val av livsstil som att äta, enligt den amerikanska diabetesförbundet.

Fördelar

Personer med typ 2-diabetes som använder insulinpump har mindre svårt att kontrollera vikt och har färre fall av kliniskt signifikant hypoglykemi (lågt blodsocker), enligt American Academy of Family Physicians.

Överväganden

Diskutera fördelar och risker med alla metoder diabetes behandling, inklusive insulin pumpar, med en läkare innan behandlingen påbörjas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.